- Handgemaakt in Rotterdam. Brievenbuspost Track&Trace 5,00 euro - Aangetekend 10,50 euro

Obsidiaan Mahonie armband

Obsidiaan mahonie

Obsidiaan Mahonie armband

18.50 Incl. BTW

Leuke armband van roodbruine Mahonieobsidiaan.

Deze armband heeft een sterling zilveren slotje.

Wissen
Qty:
Vergelijk
Artikelnummer: Obsidiaan mahonie Categorie: Sterrenbeeld: ,
Edelsteensoort:

Beschrijving

Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes. Een aantal soorten obsidiaan zijn bijvoorbeeld: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlok obsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en regenboogobsidiaan.

Extra informatie

Edelsteensoort

Obsidiaan

Kleur

Donker rood-bruin, Bruin, Rood

Pols omtrek

18 cm, 19 cm, 20 cm

Spiritueel

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Naast deze algemene eigenschappen heeft mahonie obsidiaan de volgende aanvullende eigenschappen:

Mahonie obsidiaan zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. Het verlicht pijn en verbetert de bloedcirculatie. De energie van mahonie obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Toepassingen

  • Voor de fysieke werking van obsidiaan kan de steen op of bij het lichaam gedragen worden, mahonie obsidiaan en sneeuwvlok obsidiaan zijn hier heel geschikt voor.
  • Er kan mee gemediteerd worden (zwarte en regenboog obsidiaan zijn hier heel geschikt voor).
  • Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is voor de huid en ogen.

Verzorging

Er zijn diverse manieren om (half)edelstenen te reinigen en daarna weer op te laden.
Maar niet alle manieren zijn geschikt voor alle stenen.

Ik weet één veilige en zachte manier, die je op alle stenen kunt toepassen:
1. 24 uur op Hematiet leggen om te reinigen
2. 24 uur op Bergkristal leggen om weer op te laden

De Hematiet en Bergkristal zelf kunnen periodiek worden gereinigd in koud stromend water. Wel goed drogen, want Hematiet bevat ijzer en kan roesten!

 

NB: omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

X