Inrichten van de kraam aan het begin van de marktdag…

Krallegies en Keddegies

Inrichten van de kraam

Aan het begin van iedere marktdag zijn we echt wel anderhalf uur bezig met het inrichten van de kraam. Eerst moet de stof netjes liggen, want dat vormt de achtergrond voor onze sieraden. Die stof is in onze kraam crème van kleur. Dat is redelijk neutraal, dus de kleuren van de edelstenen steken daar mooi tegen af.

Ook hebben we gekozen voor doorzichtige materialen om sieraden op te etaleren. Dat geldt voor de “halsjes”, de armbandstanders en de oorstekerhouders. Op die manier is er geen extra kleur die afleidt van de mooie kleuren en vormen van de edelstenen.

Alle sieraden moeten natuurlijk goed tot hun recht komen. En er moet ook wat overzicht zijn voor de bezoekers, daarom zetten we alles op kleur bij elkaar, en alle sieraden van dezelfde edelsteensoort komen ook bij elkaar.

Verder verschilt de inrichting per marktdag nogal eens, want de ene plek is de andere niet. Meestal hebben we een volledige kraam voor onszelf, maar soms zijn de kramen per twee aan elkaar geplaatst, en door de overlap heb je minder ruimte. En dat betekent dat we soms niet alles kunnen uitstallen.

Het middelste gedeelte van de kraam is eigenlijk altijd vrij. Want daar bevindt zich mijn werkplek. Op de rustige tijden zit ik daar sieraden te maken. En als iemand bijvoorbeeld een armband koopt die te groot is, dan maak ik hem ter plaatse op maat.

Ook een vaste plek heeft onze spiegel. Een ovaal geval met een “gouden” rand. Eerst hadden we twee handspiegeltjes bij ons, maar deze aanwinst is veel beter. Grappig, iedereen die in het voorbijgaan in die spiegel kijkt grijpt naar z’n haar….

Als alle sieraden weer hangen, staan en liggen, dan leg ik er de namen van de stenen bij. Behalve wanneer het waait, want dan hol ik de hele dag achter die kaartjes aan.

Daarna komt m’n werkplek. De gereedschappen in de houten stander, het antislipmatje voor me, en niet te vergeten de edelsteenkralen die op die dag mee mochten. En ik kom dan ook de sieraden tegen die we in de dagen voorafgaand aan de markt hebben gemaakt. Vaak moet daar dan nog een prijsje aan, en ik zoek er een mooi plekje voor op de kraam.

En dan is er koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *